Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF
Sudionici | Program | Organizacija

Sudionici 1999."ISTRA"- MOSKVA, RUSIJA

U listopadu 1947 godine osnovan je gradski zbor u gradu Istra koji 1955. godine postaje korom ruskih narodnih pjesama. Osnovane su plesna grupa i ruski folklorni ansambl, a od 1965. godine djeluje pod imenom Plesni i pjeva諩 ansambl ISTRA. Ansambl je 1998. godine proslavio svoju 50-tu godiꩣu postojanja. Kroz spomenuto razdoblje, ansambl je izgradio svoj profil njeguju橠popularne pjesme srednje Rusije, posebice dijela oko Moskve. Grupa je do sada dala vi௤ 700 koncerata, gostovao u Estoniji, Ukrajini, Bjelorusiji, Latviji, te sudjelovao na mnogim festivalima u ȥ窱 Slova諯j, Poljskoj, Belgiji, Nizozemskoj kao predstavnik ruske umjetnosti.

"ANDOK"- PROSHYAN, ARMENIJA

Folklorni ansambl ANDOK osnovan je 1980. godine u gradu Proshyan, regija Kotayk, Armenija. Repertoar ansambla je vrlo bogat i raznovrstan; uklju赪e folklornu glazbu, pjesme i plesove Kotayk regije kao i drugih regija Armenije. Plesovi se izvode u razli詴im noꡭa tipi让m za ovo podru誥, s razli詴im tradicionalnim armenskim instrumentima (kao u SHVI, DUDUK, ZURNA-instrument koji se koristi na ceremonijama kao u vjen衮ja, KANON I DHOL). Tijekom 10 godiꥧ isustva, ansambl ANDOK sudjelovao je na mnogim festivalima folklora u Armeniji, kao i na koncertima i festivalima folklora u Ruskoj Federaciji, MaᲳkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj i mnogim drugim dr桭a, te je nagra鶡n razli詴im diplomama i priznanjima.

"ESTAMPAS BURGALESAS" - BURGOS, ᎊOLSKA

Folklorni ansambl "Estampas Burgalesas" djeluje od 1979. godine. Svojim radom, plesa詬 pjeva詠i muzi衲i postigli su uspjeh na nacionalnom i me审rodnom planu. Posebno se isti赠nagrade "Srebrna medalja" iz Dijona, Francuska (1980.), prvo osvojeno mjesto na Scawina festivalu u Poljskoj itd. Sudjelovali su na mnogim festivalima u Velikoj Britaniji, Portugalu, Nizozemskoj, Belgiji, Gr諯j, Brazilu i sl. U ansamblu djeluje i dje誡 grupa koja okuplja 500-njak djece od 3 do 14 godina. Motivacija 謡nova ansambla jest 쪡 da se bogata folklorna kultura ᮪olske prezentira ⯭ svijeta

 

 

 

"DE LA JEUNESSE DE LOUGA" - LOUGA, SENEGAL

Senegal: zemlja smje审 na krajnjem zapadu Afrike. Zemlja sa dva godiꡠdoba od po 6 mjeseci. Jedno je godiꥠdoba ki橴o i traje 3 do 4 mjeseca, a drugo je su traje 8 do 9 mjeseci. Poljoprivreda je jedna od najva骩h grana u zemlji, a fosfat i 쪥zo su glavne rude. 8 milijuna stanovnika uglavnom je muslimanske vjere (90%) dok je politi諯 ure宪e demokratsko PLESOVI: Plesovi su duboko povezani s folklorom NDIAMBOUR. Neki od izvornih tradicionalnih plesova su: La Yaba, Ples Diola, Seneglaski ritmovi La Yelha itd. Folklorni plesovi prepri衶aju narodne tradicije iz davnina, a izvode se u tradicionalnim kostimima koje su nekad nosili njihovi preci.

 

 

MATIJA GUBEC

KUD "Matija Gubec" osnovano je 1936. godine i punih 60 godina neprekidno radi na o赶anju tradicionalne hrvatske kulture, tambura堧lazbe, narodnog pjevanja te o赶anju obi衪a i plesa.Dru毠okuplja mlade粡da, te se i profiliralo kao gradsko dru毮 Prema uzoru na na஡jve楠folklorne ansamble stvoren je repertuar koji omogu浪e pristupanje svjetskoj organizaciji za folklorne ansamble CIOFF.Neizostavne su mnoge turneje i nastupi unutar Hrvatske i u inozemstvu. Sudjelovali su na poznatim me审rodnim festivalima folklora u organizaciji CIOFF-a pri UNESCO-u u Parizu (Al⬠Sardinija, Nizozemska, Gr諡, MaᲳka, Italija, Njema諡, Francuska, dvije velike turneje po USA 1993. i 1996. godine, Kanada itd.)Izvode koreografije sa svih podru誡 Republike Hrvatske te nastupaju u orginalnim narodnim noꡭa i instrumentima.

Copyright �unarodni festival folklora
Adidas Springblade Shoes Nike Blazer High Saucony Grid 9000 Nike Air Max 87 Nike Flyknit Air Max Nike Soccer Shoes Adidas Ultra Boost Shoes Adidas Yeezy Boost 350 Adidas Neo Shoes Nike Blazer Low Supra Shoes Nike Sock Dart Air Force 1 Low BR Shoes Adidas Springblade Adidas Originals ZX 400 Spzl MBT Shoes MBT Baridi Women Nike Free 5.0 Running Shoes Adidas Crazy Explosive Men Supra Bleeker