Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF
Sudionici | Program | Organizacija | Sponzori

Sudionici 2005.

Austrija Ruumunjska


AUSTRIJA - "VOLKSTANZGRUPPE DRAH DI WENIGZELL"


Folklorna grupa osnovana je 1975.g. Mladi橠i djevojke od 15 do 22 godine 쪥li su obnoviti tradicionalne, izvorne austrijske plesove pa su po襬i u詴i plesove iz svih regija Austrije.

Tipi衮 ples njihovog podru誡 je 㨵hplattlerDzupa je nastupala u Engleskoj, Francuskoj, ᮪olskoj, 夳koj, Danskoj, Norve窱 Estoniji, Njema諯j i MaᲳkoj.

Grupa danas izvodi program iz svih podru誡 Austrije i Bavarske. Ples prate dvojica svira衠na 乲ian衲monici i gitari.

 
GRȋA - "ENOSI KONITSIOTON IOANINON"


Folklorni ansambl "ENOSI KONITSIOTON IOANINON" osnovan je 1993.g i dolazi iz grada Ioanina.
Cilj ansambala je umjetni諡 i intelektualna kultura njegovih 謡nova, o赶anje i promocija tradicionalne glazbe i plesova iz svih podru誡 Gr諥, a posebno iz regije Konitsa.
Grupa broji 40 謡nova i do sada je nastupala na glavnim manifestacijama i festivalima u Gr諯j i Europi.
Ansambl je nastupao na mnogim festivalima folklora u MaᲳkoj, Albaniji, Turskoj, Bugarskoj, Njema諯j, Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Belgiji itd.

 
ITALIJA - "I RAGAZZI DEL PETRINO"


Folklorna grupa "I RAGAZZI DEL PETRINO" osnovana je 1999.g. i u to vrijeme je posjetila Budimpe嬠Slova諵 i Sloveniju.
Grupa je formirana od grupe mladih koji imaju od 6 do 25 godina. Njeguju tipi讥 i tradicionalne plesove kao i pjesme toga kraja.
Mondragone je rimski anti諩 grad zvan Sinuessa udaljen od Napulja 50 km i od Rima 160 km.
Smje宠na obalama Tirenskog mora i u podno堰lanine Petrino, Mondragone se moయhvaliti s tipi让m proizvodom ﺺarella頶inom koji je cijenjen u Ju猪Italiji.

 
POLJSKA - "KYCZERA"


Folklorna grupa "KYCZERA" osnovana je 1991.g. Osniva蠩 umjetni諩 direktor je Jerzy Starzynski.
Ȭanovi su mladi ljudi u dobi od 15 do 25 godina, uglavnom iz grada Legnica, grada na jugozapadu Poljske.

Grupa predstavlja jedinstveni folklor Lemko naroda (manjine Ukrajinskog naroda) koji je do 1944.g. 橯 na jugu Poljske.
Izme報944. i 1947.g. narod je deportiran ili u Ukrajinu ili na zapadne i sjeverne dijelove Poljske.

Grupa je nastupala gotovo u cijeloj Europi: Njema諯j, Slova諯j, Ukrajini, Francuskoj, Portugalu, Bosni-Hercegovini, ȥ窱 Italiji i Meksiku.

 
RUMUNJSKA - FA "BIHORUL"


FA "Bihorul" osnovan je 1966.g. u Oradei koja se nalazi na obalama rijeke Crisul Repede. Ansambl broji 40-ak 謡nova s dugom tradicijom gostovanja na me审rodnim i doma橭 festivalima.

Plesa詠FA "Bihorul" izvode plesove iz svih dijelova Rumunjske, kao u Bihor, Banat, Oas, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova.

Od osnutka pa do danas ansambl je sudjelovao na mnogim me审rodnim festivalima u Njema諯j, Nizozemskoj, Francuskoj, Izraelu, Egiptu, Italiji, Engleskoj, Rusiji, Ukrajini.

 
HRVATSKA - FA "MATIJA GUBEC"


Ansambl je osnovan 1936. godine kao gradsko dru毠koje njeguje tradicionalnu glazbu, pjesmu, ples i obi衪e s podru誡 cijele Hrvatske.

Orkestar ansambla svira na tradicionalnim hrvatskim instrumentima: gajde, samica, sopile, tambure, ljerica i drugim, zavisno od regije u kojem je taj instrument karakteristi衮堳vojoj povijesti imao je zna衪no mjesto na Karlova諯j, dr殯j i me审rodnoj sceni osvajaju橠brojna priznanja i pohvale.

FA "Matija Gubec" nastupao je na festivalima u Njema諯j, Italiji, Al⵬ Nizozemskoj, MaᲳkoj, Gr諯j, SAD-u (2 puta), Kanadi, Francuskoj, ᮪olskoj, Portugalu, Australiji.

Predsjednik ansambla je g. Branko еr嶩欠umjetni諩 voditelj dr. 쪫o ᪣er, voditelj pjevanja g. Tomislav Jozi欠voditelj folklora g. Darko Kri voditelj orkestra g. Mihajlo ࡮

FA "Matija Gubec" izvr頪e organizator Me审rodnog festivala folklora u Karlovcu.

Copyright �unarodni festival folklora
Nike Blazer High Adidas Original ZX Adidas Originals Stan Smith Nike CTR360 Libretto III IC Nike Free RN Flyknit Women's Running Shoe Adidas Originals By NIGO Shoes Skechers D Lites Nike Free 5.0 Running Shoes Adidas Originals Stan Smith W Nike Air Force 1 07 High Air Jordan 1 Air Jordan Shoes Adidas 11 Pro TF Nike Internationalist Nike Sock Dart UA Curry Basketball Shoes Online Adidas Springblade Adidas NMD Human Race Saucony 24 Kilates Shoes Adidas Springblade