Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF
Sudionici | Program | Organizacija | Sponzori

Sudionici 2004.MAKEDONIJA - FA "Bitola"

FA "Bitola" iz Bitole, osnovan je 1994. g. Njeguje pjesme i plesove iz krajeva cijele Makedonije, te pleੳklju詶o stilizirani makedonski folklor inspiriran izvornim folklorom. U襳tvovao je na velikom broju festivala diljem Europe, pa su tako bili u Gr諯j, Bugarskoj, Njema諯j, 夳koj, Austriji, Turskoj, Moldaviji itd., te na svim doma橭 festivalima. Ansambl je osvojio i brojne nagrade, a jedna od najzna衪nijih je prvo mjesto za stilizirani folklor inspiriran izvornim folklorom na dr殯m festivalu.

 

 
Plesovi

Bitol衮ka - splet igara koji potje襠iz samog Bitolskog kraja. Najvi೥ pleൠdijelu grada koji se zove Jenimale. I to se plesalo na proslavama i praznicima. Gornjoselska kitka - poti赠iz planinskih sela - svadbeni obi衪i. Vodarki - i tradicijski splet igara i pjesama koje prikazuju obi衪 punjenja vode na zajedni諯j "襳mi" usred sela. Dok napune vodu pjevaju, ple੠idu ku橮

 

 

RUSIJA - Ritmi Detstva

Nacionalni ansambl "Ritmi Detstva" osnovano je 1975. u Moskvi. Osnovali su ih Tatjana 졢asova i Vladimir Miller. To je ansambl koji svoju djecu u襠voljeti, cijeniti i prenositi ljepotu tradicionalnog ruskog plesa. Ansambl je nastupao u najboljim dvoranama Moskve i drugim gradovima Rusije. Nastupali su Njema諯j, Kanadi, Bugarskoj, Italiji, Francuskoj, Belgiji, Koreji, Tajvanu, Tunisu, Turskoj, ᮪olskoj i dr. Imaju oko 300 謡nova, od 4 - 18 godine. Plesni repertoar 詮i vi௤ 50 nacionalnih plesova.

 

Plesovi

Ruska lirika - izvodi ju 6 djevojaka koje 쥠pokazati ljepotu ruske du젞ele prikazati eleganciju noꩠi pokreta.
䯶ski ples - ples svitanja, plesao se u ranu zoru, slavi bu宪e novog dana. izvode ga 1 dje衫 i 1 djevojka.
Na livadi - 1 djevojka skuplja cvije楠na livadi, a 7 djevoj詣a predstavlja cvije楮
Pontozon - 2 dje衫a se natje赠tko 楠bolje plesati.
Ruski piriples - izvode ga dva dje衫a koji se natje赮 Izmjenjuju se pokazuju橠sve svoje plesa諥 vje鮥.

 

CIPAR - Iskele

Folklorni ansambl Iskele osnovan je 1987.g. Cilj grupe je prikazati kulturu Turaka sa Cipra, poticati prijateljstvo i mir u svijetu.Grupa je sudjelovala na festivalima u Cipru ali i u inozemstvu. Poruka grupe glasi: "Drago nam je udjelujemo na ovom lijepom festivalu. 쩭o mir, ljubav i prijateljstvo cijelom svijetu."

 

 

 
Plesovi

1. Ples se sastoji od elemenata kulture Turaka sa Cipra i seljaka koji skupljaju plodove polja.
2. Ples se sastoji od elemenata Turaka i pripremu ceremonije vjen衮ja.

 

 

 

 

HRVATSKA - FA Matija Gubec

Ansambl je osnovan 1936. godine kao gradsko dru毠koje njeguje tradicionalnu glazbu, pjesmu, ples i obi衪e s podru誡 cijele Hrvatske. Orkestar ansambla svira na tradicionalnim hrvatskim instrumentima: gajde, samica, sopile, tambure, ljevica i drugim zavisno od regije u kojem je taj instrument karakteristi衮.೶ojoj povijesti imalo je zna衪no mjesto na Karlova諯j, dr殯j i me审rodnoj sceni osvajaju橠brojna priznanja i pohvale. FA "Matija Gubec" nastupao je na festivalima u Njema諯j, Italiji, Al⵬ Nizozemskoj, MaᲳkoj, Gr諯j, SAD - 2 puta, Kanadi, Francuskoj, ᮪olskoj, Portugalu, Australiji. Predsjednik ansambla je Branko еr嶩欠umjetni諩 voditelj dr. 쪫o ᪣er, voditelj pjevanja Tomislav Jozi栩 voditelj orkestra prof. Astrid Radeti栭 Pavleti殍 FA "Matija Gubec" izvr頪e organizator Me审rodnog festivala folklora u Karlovcu.

Copyright �unarodni festival folklora
Nike Air Huarache Men Nike Free 5.0 Running Shoes Adidas Tubular Men Nike Air MAX 2017 Nike Blazer Low Adidas Originals Superstar 2 Nike Internationalist Nike Sock Dart Adidas Originals Stan Smith Vulc Shoes Adidas 11 Pro TF Adidas Yeezy Boost 350 Homme Supra Footwear Official Site Nike Free Flyknit Nike Air Huarache Kids Nike Air Presto Shoes Adidas Originals ZX 400 Spzl Nike Free 3.0 Flyknit Timberland Boots & Shoes Adidas Yeezy Boost 350 UK For Sale Outlet Online Adidas Original NMD