Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF
Sudionici | Program | Organizacija

Sudionici 2001.SLAVUTICH

Folklorni ansambl "Slavutich" dolazi iz grada Zaporozye na rijeci Dnipro, Ukrajina. Osnovano je 1980. godine s ciljem o赶anja koza諯g na詮a 欪enja, ukrajinskih folklornih pjesama i plesova. Repertoar ansambla sadr튰lesno-pjeva諥 izvedbe cijele Ukrajine, od Karpata do Crnog mora, liri諯g, zabavno-umjetni諯g karaktera. Repertoar se izvodi u tradicionalnim ukrajinskim noꡭa uz pratnju folklornog glazbenog sastava.

 

 

IPOLY-NEPZENEI EGYܔTES 䜃S֋

"Nepzenei Egy䥳 伣s뢠je folklorna grupa iz Salgotarjana. Grupa izvodi koreografije iz podru誡 cijele MaᲳke. Karakteristi计 je muzika cimbala i violina. U plesnim elementima karakteristi衮 je 衲daࡠkod muᲡca posebnost je nadigravanje u udaranju u noge i sare 詺ama u ritmu glazbe.

 

 

GRONIE

Folklorni ansambl "Gronie" dolazi iz grada Zywiee Moszczanica i izvode pjesme i plesove, svatovske i druge obi衪e svog kraja. Ansambl je priznat na nacionalnoj razini i osvojio je nekoliko nagrada i priznanja na Me审rodnim festivalima folklora (npr. Hamburg). Karakteristike folklornog programa kojeg izvodi ovaj ansambl je ta u koreografije vrlo 楠i brze, pra楮e zvi壩ma i iju᮪em. Svaka koreografija pra楮a je pjesmom soliste, dueta ili cijelog ansambla. Glazbena pratnja ansambla koristi tradicionalne instrumente kao u: fujarki, dudy, rogi, trombity...

 

PALOINA

Folklorni ansambl "Paloina" dolazi iz Amsterdama. Grupa je osnovana 1971. godine u kojoj stalno djeluje 40 izvoᨡ. Ansambl izvodi koreografije tj. Tradicionalne i svadbene plesove Nizozemske. U sklopu grupe djeluje i stalni muzi諩 sastav, ostvaruju橠na taj na詮 izvo宪e cjelove襲njeg programa. Nastupali su u mnogim zemljama, od Engleske do Arube, Portugala do Izraela itd. Ansambl izvodi plesove koji se i danas izvode u Nizozemskoj, a koji su veseli, izvo宩 u parovima i krugovima. Orkestar izvodi pjesme i glazbu iz svih dijelova Nizozemske, posebice iz podru誡 Amsterdama.

 

 

 

 

BANDIERAI DUCATO DI TRAETTO

"Bainderai Ducato Di Traetto" je grupa zastavni衲a koja dolazi iz grada Minturno koji se nalazi stotinjak kilometara od Rima, tj. Napulja. Ne izvode klasi衮 folklor, ve栵z glazbenu pratnju (prete䯠bubnjevi i fanfare) izvode program bacanja zastava u zrak. Cijela predstava, od po襴nog pozdravljanja, bacanja zastava u zrak te naizmjeni讯g bacanja zastava me堺astavni衲ima predstavlja demonstraciju snage i sposobnosti samih zastavni衲a. Rekviziti kojima se koriste naslije堳u zastavni衲a iz 15. stolje桮

 

BOHINJ

Dru毠organizirano djeluje od 1954. godine, najprije pod okriljem Turisti諯g dru桠"Bohinj", a zatim u okviru Kulturnog drutva "Bohinj". Ȭanovi dru桠su mladi plesa詠od 16 do 30 godina starosti i 4 glazbenika (2 harmonike, 1 bas i 1 klarinet). Dru毠izvodi plesove, pjesme i glazbu iz Gorenjske, sjevero-zapadnog dijela Slovenije. Plesovi su dinami让, brzi i veseli i zato su za plesa襠najbitnije karakteristike osje桪 za ritam, 桨nost i gipkost. Ba롯 i plesovi, i gorenjske narodne noꥠuklju赪u neke karakteristike koje su tipi讥 samo za Bohinj. ȵvanje tradicije i dijela kulturne raznolikosti Slovenije, te 詭 prisniji i zanimljiviji na詮 prikazivanja ⯪ publici je cilj Folklornog dru桠"Bohinj" koji uspjeovezuje i motivira 謡nove ve栶i௤ 47 godina.

MATIJA GUBEC

KUD "Matija Gubec" osnovano je 1936. godine i punih 65 godina neprekidno radi na o赶anju tradicionalne hrvatske kulture, tambura堧lazbe, narodnog pjevanja te o赶anju obi衪a i plesa. Dru毠okuplja mlade粡da, te se i profiliralo kao gradsko dru毮 Prema uzoru na na஡jve楠folklorne ansamble stvoren je repertoar koji omogu浪e pristupanje svjetskoj organizaciji za folklorne ansamble CIOFF. Neizostavne su mnoge turneje i nastupi unutar Hrvatske i u inozemstvu. Sudjelovali su na poznatim me审rodnim festivalima folklora u organizaciji CIOFF-a pri UNESCO-u u Parizu (Al⬠Sardinija, Nizozemska, Gr諡, MaᲳka, Italija, Njema諡, Francuska, dvije velike turneje po USA 1993. i 1996. godine, Kanada, Portugal, Italija, itd.) Izvode koreografije sa svih podru誡 Republike Hrvatske, te nastupaju u originalnim noꡭa i instrumentima.

Copyright �unarodni festival folklora
Adidas Original NMD Nike Internationalist Nike Blazer Low Supra Bleeker Adidas Yeezy 950 M Adidas Ultra Boost Uncaged Cheap Sale Nike Kyrie 2 MBT Barabara Women Adidas Originals ZX 400 Spzl Adidas 11 Pro TF Adidas NMD Boost Adidas Yeezy Boost Adidas Originals Stan Smith Adidas Originals Stan Smith Vulc Shoes Adidas NMD Schuhe Adidas Original NMD Adidas Climacool Boat Lace Adidas Soccer Shoes Nike Flyknit Air Max Adidas Crazy Explosive Men