Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF
Sudionici | Program | Organizacija

Sudionici 2000.OVCHARSKA PESEN

Folklorni ansambl Ovcharska pesen djeluje pri zajednici "Ʃrila i Metoda" od 1971. godine u selu Dorkovo, u blizini turisti諯g grada Vellingrad, u regiji Plovdiv, te broji vi௤ 120 謡nova u dobnom rasponu od 18 do 60 godina. Ansambl djeluje u 4 grupe: orkestar, plesna grupa, a i muᠰjeva諡 grupa. Osnovano je s ciljem o赶anja tradicije sjevero-zapadnog dijela Bugarske izvode橠autenti讥 plesove. U izvo宪u skladbi, orkestar se koristi tipi让m instrumentima za Dorokovo: Kaval, bubnjevi, tapavi (bass bubanj), frule. Noꥠsu autenti讥. Repertuar ansambla uklju赪e 80 autenti让h pjesama, 16 plesova i mnogo obreda iz sela Dorkovo. U 29 godina djelovanja ansambl je dao vi௤ 250 koncerata u zemlji i inozemstvu. Jedinstvenost ovog ansambla prepoznaje se u njegovoj autenit讯sti, izvornosti..

 

 

MATIJA GUBEC

KUD "Matija Gubec" osnovano je 1936. godine i punih 60 godina neprekidno radi na o赶anju tradicionalne hrvatske kulture, tambura堧lazbe, narodnog pjevanja te o赶anju obi衪a i plesa.Dru毠okuplja mlade粡da, te se i profiliralo kao gradsko dru毮 Prema uzoru na na஡jve楠folklorne ansamble stvoren je repertuar koji omogu浪e pristupanje svjetskoj organizaciji za folklorne ansamble CIOFF.Neizostavne su mnoge turneje i nastupi unutar Hrvatske i u inozemstvu. Sudjelovali su na poznatim me审rodnim festivalima folklora u organizaciji CIOFF-a pri UNESCO-u u Parizu (Al⬠Sardinija, Nizozemska, Gr諡, MaᲳka, Italija, Njema諡, Francuska, dvije velike turneje po USA 1993. i 1996. godine, Kanada itd.)Izvode koreografije sa svih podru誡 Republike Hrvatske te nastupaju u orginalnim narodnim noꡭa i instrumentima.

TRADICIONES

Folklorni ansambl "Tradiciones" postoji i djeluje 20 godina u gradu Monterrey. Grad Monterrey je drugi po industrijskoj, gospodarskoj, kulturno-obrazovnoj vaﳴi u Mexicu. Ansambl je 謡n renomirane meksi諥 ﬥ za glazbu i ples u Monterreyu. Pokrivaju plesove i pjesme cijelog Mexica, a naj襚楠izvode plesove i pjesme sjevernog dijela Mexica - tzv. polke. Ansambl tako岠izvodi plesove i pjesme koje su najkarakteristi让je za Mexico u glazbenoj pratnji poznatih tzv. Mariacha, a koreografije koje se izvode su HALISCO i NAJARIT.

 

 

 

 

JAHODNA

Folklorni ansambl Jahodna iz Ko㡠postoji i djeluje 15 godina. U tom razdoblju pripremio je 20 razli詴ih plesnih koreografija i obradio vi௤ 30 slova諩h folklornih pjesama, vokalno i instrumentalno. Temelji folklornog ansambla Jahodna poti赠iz isto讯g dijela Slova諥, izvode橠ples i pjesme iz podru誡 Abov, Sariڥmplin, Spriǥmer i sl. Ples i pjesme izvode se u stiliziranom obliku. Tipi让 plesovi isto讥 Slova諥 su: KARIȋA - ples za i posebno su djevojke plesale u krugu (kolu); posebice je lijep ples iz podru誡 Zemplin, CARDA�mperamentni ples u paru, porijeklom iz MaᲳke i ju堓lova諥, CAPA࠭ temperamentni ples muᲡca koji pokazuju svoje umije楠i sposobnost plesanja - podru誥 Zemplini Sari˒U- usporeni, emotivan ples iz Sari੠Spi୬adih, zaljubljenih parova.

Copyright �unarodni festival folklora
Skechers Goflex Walk Adidas NMD Sneakers Adidas 11 Pro TF Nike KD 9 Shoes Skechers D Lites Adidas Neo Adidas NMD Human Race Nike Free RN Flyknit Women's Running Shoe Nike Sock Dart Men Adidas Stan Smith Nike Air MAX 90 Nike Air Presto Men adidas Originals Stan Smith Sneaker Adidas Originals Superstar Adidas Ultra Boost Uncaged Cheap Sale Adidas NMD Footlocker Adidas Soccer Shoes Adidas Yeezy Boost Adidas Tubular Men Adidas NMD Schuhe