Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF
Sudionici | Program | Organizacija

Program 2001.

Subota, 18. kolovoza 2001.

Sudionici 4. Me审rodnog festivala folklora stigli su u Karlovac u prijepodnevnim satima. Jedini problem koji se dogodio bio je sa grupom iz Nizozemske, kojima se na putu do Hrvatske zagubio dio prtljage. Nakon u se svi smjestili i barem malo odmorili, zapo襬e su pripreme za otvorenje Festivala, od tonskih proba do slaganja defilea. U 20,30 sati krenula je vesela povorka ulicama grada Karlovca. Predvo宩 zastavni衲ima iz Italije, sudionici Festivala mamili su poglede i pljesak Karlov衮a koji su cijelim putem u velikom broju pratili goste iz Italije, Ukrajine, MaᲳke, Nizozemske koji su ovaj put nastupili bez narodnih noꩠu 鶩lnom" izdanju, te Poljske i doma橠KUD ᴩja Gubec". Sve衮ost otvaranja odrje na ko⫡ﭠigrali堵 . Nakon pozdravnog govora predsjednika Organizacijskog odbora 쪫a 桬 Festival je otvorio do࡮ Vladimir Kati殠Prepuno gledali堭oglo je u桴i u gotovo trosatnom programu, a atraktivni nastupi natjerali su mnogobrojne Karlov衮e na gotovo neprekidan pljesak.

Nedjelja, 19. kolovoza 2001.

Nakon slobodnog prijepodneva, kada su se sudionici 4. MFF-a upoznali sa znamenitostima Karlovca, te ljepotama njegovih rijeka, posebice Korane, krenulo se na put prema Ogulinu. U me嶲emenu je prona审 sva izgubljena prtljaga Nizozemske grupe i dopremljena u Karlovac, tako da su na ovom drugom nastupu bili "u punom sjaju". Prepuna dvorana Pu諯g otvorenog u詬iᠢila je dokaz su Ogulinci prihvatili Festival. Ve栰rvi izlazak sudionika na scenu izmamio je veliko odu欪ene. Nakon pozdravnih govora, uslijedio je koncert. Grupe su se izmjenjivale, vrijeme je prolazilo, ali je atmosfera u dvorani bila sve bolja i bolja. Pljeskalo se skoro bez prestanka, a predivne noꥬ ali i sami sudionici mamili su uzdahe. Na samom kraju izmijenjeni su pokloni izme堤oma橮a i gostiju iz stranih zemalja. Nakon gotovo tri sata Ogulinci su htjeli jo࡬i nije im preostalo drugo nego da pri襫aju do sljede楠godine.

 

Ponedjeljak, 20. kolovoza 2001.

Rani dan zapo襯 je prijemom u Gradskom Poglavarstvu grada Karlovca. Gradona襬nik Bo䡲 Joha i do࡮ Vitomir Majoli za쪥li su svim sudionicima Festivala dobrodo飵 u na粡d, ࡮iju, ali i Republiku Hrvatsku. Duga Resa je bila slijede楠odredi堆estivala. Izuzetno dobrom organizacijom Dugore場uristi諥 zajednice, za goste je organiziran piknik na rijeci Mre飩. Odbojka na pijesku, voꡠu kanuima, atraktivni skokovi u vodu, ..., samo je dio onog e taj dan doga|alo na kupali堫od PuᲩ桮 Iako su sudionici Festivala bili iz pet razli詴ih zemalja, to nije bila zapreka za razvijanje prijateljstva me堳vima. Nakon kupanja slijedio je prijem kod gradona襬nika. Prvi 诶jek Duga Rese Ivan Banjav試 izmijenio je darove sa gostima, te ih upoznao sa specifi讯stima ovog kraja i ljepotama Mre飥. Po zavr䫵 srda讯g prijama na kojem je do do spontanog pjevanja, slijedio je odlazak na nastup. Ve栰rvim izlaskom na scenu bilo je jasno da su i Dugoreᮩ prihvatili Festival. I ovdje je publika bila dobro raspolo

Utorak, 21. kolovoza 2001.

Utorak je bio rezerviran za put na Jadransku obalu. Nakon smje᪡ u U襮i諯m domu u Lovranu, krenulo se na otok Krk, to让je u Vrbnik. Taj gradi栮ad morem te je ve襲i 橯 sa Festivalom. Na srediꥭ trgu okupilo se mno毠ljudi, jeᮡ, urista doma橨 i stranih. Nakon defilea uli詣ama Vrbnika, svima je dobrodo飵 za쩯 predsjednik Op橮skog vije桠Franjo Toljani殠Prvi su na scenu iza鍊Talijani, koje niti kroꥠstabala nisu mogle omesti u bacanju zastava, a zatim su nastavili MaᲩ, pa Nizozemci, pa Poljaci, pa ᴩja Gubec", a na kraju Ukrajinci koji su svojim nastupom sve prisutne 駬i na noge". Iako je nakon nei௤ dva sata zavroncert, dru i prava 嚴a" trajala je duboko u no殠Pjevalo se i plesalo, a podiju, a a stolu, ali to nikome nije bilo vaﮠIpak, nakon u se svi dobro zabavili, krenulo se na put za Lovran.

Srijeda, 22. kolovoza 2001.

Nakon prijepodnevnog osvje u moru, put nas dalje vodi u Umag. Defile ulicama grada bio je pun pogodak. Mno毠na ulicama glasno je pozdravljalo sve sudionike Festivala. Koncert je odr hotelskom naselju Katoro, ispred hotela "Koralj". Iako se ove godine po prvi put gostovalo u Umagu bilo je odli讯. Nekoliko tisu桠ljudi u桬o je onome e odvijalo na pozornici, glasno pozdravljaju橠sve sudionike. Nakon ovog koncerta odmah se krenulo na put za Lovran, gdje je dru nastavljeno do ranih jutarnjih sati.

 

 

 

 

ȥtvrtak, 23. kolovoza 2001.

           
Tog je dana i na plaࢩlo posebno zanimljivo. Na prijedlog fotoreportera Darka Pereᬠorganiziran je izbor "Miss 4. MFF-a". Kandidatkinje su bile iz svih grupa u襳nica Festivala. U vrlo zanimljivom natjecanju i u vrlo jakoj konkurenciji pobijedila je 謡nica KUD-a "Matija Gubec", joꥤnom dokazuje da su naपevojke ipak najljepaj je dan bio ujedno i posljednji dan gostovanja Festivala na moru. Te ve襲i put nas je odveo u grad Krk na otoku Krku. Prepun trg, stare zidine, �ora ... samo je dio atmosfere koja je tamo vladala. Ovaj put je uz sudionike Festivala nastupalo i doma楠Kulturno umjetni諯 dru毮 Nakon tri sata programa, krenulo se na put za Karlovac u koji se stiglo u ranim jutarnjim satima.

Petak, 24. kolovoza 2001.

Ve栳u od jutra po襬i nastupi. Jo�o umorni od dugog puta, grupe iz Poljske i MaᲳke nastupile su ispred diskonta "Bond". Toga dana zapo襬i su tradicionalni "Dani piva". U sve衮oj povorci sudjelovali su i u襳nici 4. Me审rodnog festivala folklora, kojima su se priklju詬i i posebni gosti Festivala, Folklorni ansambl "Bohinj" iz Slovenije. ﲴsko-rekreacijski centar "Korana" bio je prepun. Nakon ceremonijala otvaranja "Dana piva" uslijedio je program, u kojem su nastupili i u襳nici 4. MFF-a "odradiv⠣jelove襲nji koncert. U U襮i諯m domu slijedilo je veliko iznena宪e. Naime, toga dana Ukrajina je slavila 10.-tu godiꩣu nezavisnosti, te je to bio povod da se grupi iz Ukrajine priredi slavlje. Uz svije젴ortu, ples i pjesmu Ukrajinci su, iako u Hrvatskoj, dostojno proslavili ovaj veliki dan za njih i njihovu domovinu.

Copyright �unarodni festival folklora
Adidas Originals Superstar II Nike Blazer High Nike Sock Dart Kids Adidas Springblade Nike Air MAX 2016 Adidas Originals Stan Smith Shoes Adidas Yeezy Boost 350 Sneaker Nike Air Max 2017 Adidas Yeezy Boost Timberland Boots & Shoes Nike Air MAX 2017 Adidas Originals Stan Smith Nike Sock Dart Men Nike Sock Dart Nike Air Max 1 Nike Flyknit Roshe Run Adidas Yeezy 350 Adidas Neo Shoes Nike Free 5.0 Running Shoes Adidas Yeezy Boost 550