Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF

Karlovac

Karlovac kao sredi堎upanije podi೥ na zemlji堈rvatskih grofova Zrinskih u XVI. stolje浮 U po襴ku to bijaදjni諡 utvrda, tvrdi bedem koji je 鴩o Hrvatsku i Europu od najezde osmanlijskih hordi. Gra宠je kao renesansni utvr宩 grad u me岪e誵 rijeka Korane, Kupe, Mre飥 i Dobre u obliku 㴥rokrake zvijezde sa svrhom obrane od turskih osvaja衠podno grada Dubovca.

Tijekom stolje桠uz utvrdu razvio se velelijepi drevni hrvatski grad, grudobran Hrvatske, perjanica domoljublja, tijekom stolje桠i danas u Domovinskom ratu.

Danas je Karlovac politi諯-kulturno i gospodarsko sredi堋arlova諥 ࡮ije, koja poput kop襠spaja i povezuje ju堳a sjevernom Hrvatskom. Toliko toga vrijednog i lijepog privla詠mnoge u ovaj grad s bogatom kulturnom ba鮯m, skladnom arhitekturom i prelijepom okolicom. Grad Karlovac i Karlova諡 ࡮ija po襬i su razvijati svoje gospodarstvo polovinom pro易stolje桬 pa tako i danas vrlo uspjerivre媥 viయduze桠koji su ve栤avno zakora詬i u drugo stolje楠svoga postojanja. Kultura (Prvo hrvatsko pjeva諯 dru毠"Zora", Zroin dom, Prva hrvatska 詴aonica), umjetnost (prva Glazbena ﬡ u ovom dijelu Europe), prosvjeta (karlova諡 Gimnazija), ﲴ (Hrvatski sokol) oduvijek su cijenjeni u ovom gradu.

䮪a gradskim parkovima i perivojima pru䠦e Vam jedinstven do欪aj dodira prirode i djela 诶jekovih ruku.

Dani piva je tradicionalna desetodnevna karlova諡 priredba kasnog ljeta. To je svojevrsna sve衮ost godiꥧ ubiranja plodova, u sredi堫ojeg je najpoznatiji karlova諩 proizvod -pivo. Nigdje u Hrvatskoj u slavu pica ne moࢩti ve楠sve衮osti nego e to u Karlovcu. Za trajanja Dana piva, osim ljubitelja piva okupljaju se i oni koji u桪u u dobroj razonodi i prijateljskom dru. To je jedan od razloga zae Me审rodni festival folklora odr桠u to vrijeme i na tom mjestu.

Vi੮formacija o Karlovcu potra䥠na www.karlovac-touristinfo.hr
Copyright �unarodni festival folklora
Nike Free 4.0 Flyknit Nike Sock Dart Nike Air Max 2016 Nike Air MAX 2017 Saucony Grid 9000 Adidas Springblade Men Adidas NMD Boost Adidas Tubular Suede Herren Adidas Neo Shoes Adidas Climacool Boat Lace Adidas Ultra Boost Uncaged Cheap Sale Air Jordan Shoes Adidas NMD Sneakers Nike Free Flyknit Nike Internationalist Nike Classic Cortez Nike Air Max 1 Nike Free 3.0 Flyknit Adidas 11 Pro TF Timberland 6 Inch Boots