Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF

Meunarodni festivala folklora ZABA 2008.

- 6.6.2008
U poslovnici Zagrebake banke u Karlovcu predstavljen je danas program 11. Meunarodnog festivala folklora Zaba 2008., koji se u Karlovcu odrava u razdoblju od 06. - 13. srpnja, kada su istovremeno i Dani Grada Karlovca.

Vanost ovog dogaanja, na konferenciji su istakli dr. eljko tajcer, predsjednik Folklornog ansambla 'Matija Gubec', Anto Mihaljevi, direktor Obiteljskog bankarstva u Regiji Zapadna Hrvatska te g. eljko ani, proelnik Upravnog odjela upanije za kulturu, tehniku kulturu, sport i informiranje.

Ovogodinji program je izuzetno zanimljiv - osim standardnih nastupa folkloraa te koncerata koji e se odravati ne samo u Karlovcu nego i u drugim mjestima u upaniji, vaan dio Festivala ine dnevni animacijski programi na nekoliko lokacija u Gradu. Na Festivalu e sudjelovati folklorni ansambli i grupe iz Hrvatske te iz ak sedam zemalja. Do sada su u sklopu Festivala gostovale grupe sa etiri kontinenta i 30 drava svijeta. Meunarodni festival folklora otvara ove prostore nae domovine prema svijetu, ali i svijet pribliava naem puanstvu potiui irenje prijateljstva i meusobnog razumijevanja.

Organizator ovog meunarodnog festivala je Folklorni ansambl "Matija Gubec", koji je osnovan 6. lipnja 1936. godine i upravo obiljeava 72. obljetnicu svog neprekidnog djelovanja u Gradu Karlovcu. Tijekom svoje dugogodinje tradicije, ovaj Ansambl se profilirao u gradsko drutvo koje njeguje ples, pjesmu i narodne obiaje iz cijele Hrvatske. U drutvu je aktivno pedesetak lanova, mahom studenata i akademski obrazovanih Karlovanki i Karlovana, a unatrag dvije godine okuplja dvadesetak lanova u B - Ansamblu, etrdesetak lanova u djejem Ansamblu te petnaest tamburaa. Do danas, Aansambl je na folklornu scenu postavio 16 koreografija iz svih regija Hrvatske te sakupio preko 250 kompleta narodnih nonji. Uz njegovanje autentine pjesme i plesa, Ansambl prati i tamburaki orkestar koji, uz tambure, svoju publiku oduevljava i sviranjem na starim instrumentima: ljerici, samici, dangubici, gajdama i sopilama. Ansambl od 1998. godine organizira festival u Gradu Karlovcu i Karlovakoj upaniji.

Na konferenciji za medije g. Anto Mihaljevi je ispred Zagrebake banke istaknuo kako Zagrebaka banka nastoji jednaku panju posvetiti svim regijama u Hrvatskoj, kako u poticanju i razvoju gospodarstva, tako i kao znaajan podupiratelj i pokreta vrijednih drutvenih projekata.

Program 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008. moete pogledati ovdje.

Copyright �unarodni festival folklora
Adidas Originals Superstar Nike Air MAX 90 Adidas NMD Runner For Sale Nike Air Presto Shoes Adidas NMD Boost Adidas Yeezy Boost 350 Sneaker Nike Air MAX 2017 Adidas Originals Superstar 2 Adidas Yeezy Boost 350 Nike Air Huarache Kids Nike Roshe Run Nike Air Huarache Men Nike Free 4.0 Flyknit adidas Originals Stan Smith Sneaker Adidas Neo Shoes Adidas Springblade Skechers Goflex Walk Nike Classic Cortez Men Nike Air Presto Timberland 6 Inch Boots