Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF

Zavrio 9.MFF

- 31.8.2006
Nakon sveanog otvaranja Meunarodnog festivala folklora i gostovanja u Crikvenici, proli se tjedan nastavilo druenje ansambala iz Moldavije, Latvije, Poljske, Nizozemske, Portugala, Turske i domaina, lanova FA Matija Gubec, uz Mrenicu, na kupalitu na Brigu i nastupom u Kino dvorani u Duga Resi, gdje su publiku digli na noge folklorai iz Poljske na kraju svog nastupa otpjevavi pjesmu na hrvatskom Otvor' eno kapiju.
Kia nije sprijeila nastup slijedee veeri u Draganiu, jer se odravao pred prepunom dvoranom Doma kulture. Kao dobri domaini, proli su petak predstavnike grupa u Maloj vijenici Gradskog poglavarstva primili upan Karlovake upanije Ivica Horvat i gradonaelnik Miro krgati, izrazivi im ugodan boravak u gradu i obeavi potporu ovom festivalu i ubudue. A zadovoljstvo svojim boravkom u Karlovcu svi predstavnici izrazili su na zajednikim druenjem u restoranu Lovaki rog, gdje su se organizatori sloili da je ove godine kvaliteta izvoaa bila najbolja, a i u budue ele da u Karlovac dou vrhunski ansambli. Predstavnik Turske pohvalio je na grad i graane za koje je kazao kako su bili najbolji od svih domaina u dvadesetak zemalja koje je do sada posjetio.

Veliko iznenaenje ovaj je festival bio i za predstavnike Latvije, Portugalci su izrazili elju za ponovnim dolaskom, a Moldavci su izraili elju da se ubudue, izmeu napornih nastupa, za grupe organizira zajedniko druenje na kojima bi prikazali svoju nacionalnu kuhinju. Pohvalili su organizaciju i voditelje svojih grupa koji su se trudili da se svakog trenutka osjeaju ugodno. Prvoga dana pivarske fete, u povorci su sudjelovali svi ansambli koje je publika pozdravila burnim pljeskom i otpratila na Dane piva gdje su nastupili pokazavi ponovno iroj publici svoje pjesme, plesove i obiaje i uz sudjelovanje FA Tena iz akova. Subota je bila zadnji dan festivala kada su svi sudionici, zajedno sa domainima koji su tu veer i nastupili, dali sve od sebe kako bi na najljepi mogui nain jo jednom pozdravili Karlovac i Karlovane. Festival je zavrio ceremonijom zatvaranja kada je dr. eljko tajcer, direktor MFFa- zahvalio svima koji su omoguili da se festival odri i da gosti upoznaju barem dio Lijepe nae. Predsjednik Organizacijskog odbora, eljko ani, kao to je to postao dobar obiaj, zahvalio se sudionicima na njihovim jezicima, a zajedno sa glavnom tajnicom, Kristinom Medari, sa gostima su razmijenjeni darovi. Do sada najbolji festival, koji su vidjeli mnogobrojni gledatelji i uivati u vrhunskim izvedbama, tako je zavrio ove godine na najljepi mogui nain. A pripreme za slijedei, jubilarni deseti festival, mogu poeti.

Na druenju odranom poslije nastupa na zatvaranju festivala, gosti i domaini nastavili su fetu u prostorijama FA Matija Gubec. Tu su se veer izmijeali svi plesovi i pjesme, a gosti iz Moldavije ujedno su slavili Dan nezavisnosti i 15 godina svoga rada. Da bi ta proslava bila potpuna, pobrinuli su se domaini koji su im donijeli tortu sa estitkom i potpisima svih zemalja izvoaa. Ne treba niti rei da su je u slast pojeli svi sudionici festivala.

lanak preuzet iz Karlovakog tjednika

Copyright �unarodni festival folklora
Adidas Originals Superstar Nike Air MAX 90 Adidas NMD Runner For Sale Nike Air Presto Shoes Adidas NMD Boost Adidas Yeezy Boost 350 Sneaker Nike Air MAX 2017 Adidas Originals Superstar 2 Adidas Yeezy Boost 350 Nike Air Huarache Kids Nike Roshe Run Nike Air Huarache Men Nike Free 4.0 Flyknit adidas Originals Stan Smith Sneaker Adidas Neo Shoes Adidas Springblade Skechers Goflex Walk Nike Classic Cortez Men Nike Air Presto Timberland 6 Inch Boots