Me审rodni

Festival

Folklora

KARLOVAC
   
HRVATSKA

Zavrio 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008.
Sve to je lijepo kratko traje. - To bi se moglo rei i za ovogodinji 11. Meunarodni festival folklora ZABA 2008. koji je sino zavrio koncertom zahvale, podjelom priznanja i razmjenom poklona na prepunom koarkakom igralitu anac u Karlovcu.

Fotografije s 11. Meunarodnog festivala folklora ZABA 2008 pogledajte ovdje.
opirnije...MFF

9. Međunarodni festival folklora

- 22.8.2006
Svečanim mimohodom ulicama Karlovca ovaj je vikend počeo deveti međunarodni festival folklora koji će trajati sve do subote, 26. kolovoza. Ovogodinja je manifestacija jedna od najmasovnijih do sada, jer su u Karlovac stigli plesači iz est zemalja; Letonije, Moldavije, Nizozemske, Poljske, Portugala i Turske. Karlovčani su veselim plesačima pljeskali i mahali dok su prolazili glavnim gradskim ulicama, a svaka je skupina posebno pozdravljena velikim pljeskom i prilikom ulaska na koarkako igralite anac, gdje je bila svečanost otvaranja festivala.

Brojnu je publiku pozdravio eljko ančić, direktor karlovačkog međunarodnog festivala folklora, zahvalivi im na velikom odzivu te na potpori toj značajnoj karlovačkoj kulturnoj manifestaciji. ančić je dobrodolicu i elje za nezaboravnim boravkom u Karlovcu i Hrvatskoj zaelio i svakoj grupi na njihovu jeziku, to je oduevilo goste.

- Do sada su na festival posjetile grupe iz 27 zemalja s četiri kontinenta i svi su imali samo riječi pohvale za organizaciju i mjetane. Vjerujemo da će se i ovogodinji plesači ugodno osjećati u Karlovcu, Draganiću, Dugoj Resi i ostalim mjestima gdje će nastupati, ali vjerujem da će i publika biti oduevljena njihovim nastupom, običajima, nonjama, pjesmom i plesom koje folklorai donose iz svojih domovina - istaknuo je eljko ančić pred prepunim gledalitem u ancu.

Publika je u velikom broju pozdravila nastup svih sudionika festivala, ali i nastupe domaćih plesača, članova Folklornog ansambla "Matija Gubec" i "Ivan Mauranić". Iako su svi plesači bili iznimno atraktivni, od arenih Poljaka do simpatičnih Moldavki, ali najstariji plesači iz Nizozemske u svojim tradicionalnim drvenim klompama ipak su zasluili najveći pljesak publike.

Članak preuzet iz Večernjeg lista
Copyright �unarodni festival folklora
Adidas Originals Superstar Nike Air MAX 90 Adidas NMD Runner For Sale Nike Air Presto Shoes Adidas NMD Boost Adidas Yeezy Boost 350 Sneaker Nike Air MAX 2017 Adidas Originals Superstar 2 Adidas Yeezy Boost 350 Nike Air Huarache Kids Nike Roshe Run Nike Air Huarache Men Nike Free 4.0 Flyknit adidas Originals Stan Smith Sneaker Adidas Neo Shoes Adidas Springblade Skechers Goflex Walk Nike Classic Cortez Men Nike Air Presto Timberland 6 Inch Boots